Brazil Fazenda

Lahodná jemná káva s tóny lískových oříšků, mléčné čokolády s příjemným zakončením tónů sladkých  jahod.

Brazilská káva Fazenda  je považována za jednu z nejlepších brazilských káv, řadí se také mezi nejlepší kávy v celosvětovém měřítku. Je pěstována z odrůdy Bourbon, v nadmořské výšce nad 1100 m.

Gramáž
Typ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Druh mletí
239 Kč 245 Kč 598 Kč 994 Kč od 239 Kč
Brazil Fazenda
Brazil fazenda web
Výběrová káva
Vždy čerstvá
Vždy čerstvá
Pražíme denně na základě poptávky, káva se tak na váš stůl dostane vždy čerstvá.
Na přání umeleme
Na přání umeleme
Kávu vám umeleme dle způsobu přípravy, tak si svůj šálek nejlépe vychutnáte.
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Dopřejte si skvělou kávu a při objednávce nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.
Dáreček
Dáreček
Ke každé objednávce vás odměníme dárečkem.

Původ kávy

V této zemi se káva začala pěstovat v 18. století a postupně se stala nejdůležitější plodinou místního zemědělství. V současnosti je Brazílie největším producentem kávy na světě.  Z velké části se zde pěstuje káva arabica. Robusta se na celkovém objemu produkce kávy podílí jen asi jednou čtvrtinou. Typickými odrůdami pro Brazílii jsou Bourbon, Tipika, Mundo Novo a Katur, které se pěstují především v brazilských státech Sao Paulo, Espirito, Santos, Paraná, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilských káv je charakteristická bohatou pěnou a neobyčejnými hořkosladkými a čokoládovými příchutěmi

Fazenda se nachází 1100 metrů nad mořem v blízkosti města Santo  Antonio do Amparo, asi 170 km jihovýchodně od Belo Horizonte v provincii  Minas Gerais. Jeho 2 850 hektarů zahrnuje přírodní rezervaci, lesy, pastviny a 1  500 hektarů kávy. Zatímco Fazenda da Lagoa ctí svou 200letou tradici kávy, je známá také svými inovativními přístupy k zemědělství, které zahrnují moderní zemědělské techniky založené na vědeckém výzkumu prováděném na farmě.

Metoda zpracování

Medová / Honey

  • Vodní lázeň, odstranění slupky
  • Opětovné promytí ve vodní lázni
  • Sušení s částí dužiny – dodává kávě sladkost

Tato metoda se také nazývá pulped – natural. Na farmách při této metodě spotřebují méně vody, než při použití mokré metody. Při této metodě putují kávové třešně stejně jako u mokré metody do vodních lázní. Dále třešně pokračují do loupacích strojů, kde jsou zbaveny vrchní slupky a dužiny. Takto upravené kávové třešně jsou ještě jednou promyty. Následuje sušení na slunci, stejně jako u suché metody.

 

Pergamen, který přesto zůstane na zrnku kávy, se odstraňuje mechanicky. Odstraní se pomocí stroje, který jemně plácá zrnka, aby z nich opadla dužina  nebo se používají mlýnské kameny.

VÝSLEDNÁ CHUŤ KÁVY aneb proč se používá název medové zpracování

Pokud ochutnáte kávu, která byla zpracována honey metodou, bude chutnat po medu a třtinovém cukru. Káva zpracována touto metodou bude spíše sladší, bude mít málo acidity, ale za to výrazné tělo.

Sladkost a výsledný hloubka kávy závisí nejen na tom, kde byla káva vypěstována, ale také na množství ponechané dužiny před sušením.

Jak kávu uchovávat?

  • Ponechat v originálním balení
  • Nedávat do lednice ani blízkosti kořenek
  • Ideální je tmavé suché místo pokojové teploty

Kávu pražíme po menších dávkách vždy na základě poptávky abychom nevytvářeli zbytečné zásoby. Káva se tak k vám dostane v té nejlepší kondici.

Pro udržení aroma i chutě doporučujeme kávu nepřesypávat  a ponechat ji v originálním obalu, který je opatřen zpětným ventilkem, který umožní kávě „dýchat“ tzn. přebytečně plyny z kávy odchází, vzduchu kvůli kterému káva ztrácí aroma se do obalu nedostane.

Žádná lednice! Kávu nedávejte do lednice, chová se totiž jako houba a nasaje nejen chutě, ale i vlhkost, rovněž není vhodné okolí kořenek.

Ideální je tmavé suché místo s pokojovou teplotou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Arabica
Acidita: nízká
Druh kávy: 100% arabika
Nadmořská výška: 1100 – 1400 m. n. m.
Odrůda: Yellow Bourbon
Producent: Drobní farmáři v regionu
Region: Minas Gerais
Stupeň pražení:: City +, střední stupeň pražení
Vhodné přípravy: espresso, filtrované kávy, moka konvice, french press
Země původu: Brazílie
Zpracování: Medová / Honey

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: