Moka konvice

KÁVY VHODNÉ NA TUTO PŘÍPRAVU:

Kávy se středně silným až silným tělem – Peru, Honduras, Guatemala, Colombia, Costa Rica, Ethiopia

Moca konvice byla vynalezena ve slunné Itálii ve 30. let minulého století a funguje na principu tlaku vodní páry. Příprava v moca kávovaru je zábavná a rovněž velmi snadná.

 Před prvním použitím doporučujeme vypláchnout všechny části horkou vodou.

První připravenou kávu z nového kávovaru doporučujeme vylít, teprve až druhá bude mít příjemnou kávovou chuť.

Moca konvici umývejte zevnitř pouze horkou vodou, ne jarem! Uchová si tak lepší kávové aroma.

 

Návod na přípravu:

  1. Do spodní části konvičky nalijeme vodu, pouze po bezpečnostní ventil, ne výše.
  2. Nasadíme sítko a naplníme ho po okraj kávou, středně hrubě namletou.
  3. Našroubujeme horní část konvičky a dáme na vařič odpovídající velikosti.
  4. Po pár minutách se začne vařit voda, která začne stoupat a v horní části začne vytékat káva.
  5. Káva je hotová ve chvíli, kdys se naplní konvice po okraj horní okraj.
  6. Podáváme přímo nalitím z konvice do šálků.

  

Tip.:

Kávu v sítku nijak nestlačujte, stačí pouze zarovnat po vrch sítka.

Neodcházejte během přípravy od přístroje.

Zde je pouze na Vás, jakému materiálu či značce dáte přednost. Hlavní roli zde hraje zpracování a to jak se Vám s kávovarem bude pracovat.

Neduhem moca konvic bývá gumové těsnění, které je potřeba po čase vyměnit za nové.Screenshot_1

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.