French press

KÁVY VHODNÉ NA TUTO PŘÍPRAVU:

Silnější kávy s plným tělěm – Honduras, Colombia, Guatemala

Počátky french pressu sahají až do 1. poloviny 19. století a již samotný název nám napovídá, že tento přístroj pochází z Francie, kde je dodnes hojně využíván. Jedná se o skleněný válec  s nerezovým sítkem, jehož stlačením oddělíte tekutinu od lógru. 

Příprava ve frenč pressu je velmi jednoduchá a zvládne ji snadno každý.

 Návod na přípravu:

  1. Válec nejprve zalijeme horkou vodou, abychom sklo nahřáli.
  2. Vodu vylijeme a do prázdného válce nasypeme velmi hrubě namletou kávu.
  3. Na 1l dáme 60g kávy.
  4. Kávu poté zalijeme horkou vodou o teplotě cca 90 °C.
  5. Necháme 3-5 minut louhovat
  6. Poté zamícháme, nejlépe speciálním bambusovým míchátkem.
  7. Na skleněný válec nasadíme píst se sítkem a pomalu a lehce stlačujeme.
  8. Ihned poté kávu přelijeme do jiné nádoby, aby nedocházelo k dalšímu louhování.

 

Tip.: Uvažujete-li o zakoupení tohoto přístroje, pořiďte si kvalitnější provedení. U levných french pressů je riziko prasknutí nekvalitního skla či deformace nekvalitního sítka.

 

Screenshot_2

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.