Dripper

KÁVY VHODNÉ NA TUTO PŘÍPRAVU:

Kávy se středně silným až silným tělem – Peru, Honduras, Guatemala, Colombia, Costa Rica, Ethiopia

Tato příprava kávy se k nám dostala až z daleké Asie a je založena na protečení kávy přes papírový filtr, vložený do keramického či plastového trychtýře.

Chcete-li si připravit opravdu vynikající kávu z tohoto „překapavače“, je dobré dodržet určité postupy.

 

Návod na přípravu:

  • Dripper umístíme na šálek či konvičku, do které chceme kávu připravit
  • Vložíme papírový filtr odpovídající velikosti
  • Filtr prolijeme horkou vodu, abychom ho zbavili papírové pachuti a nahřáli na správnou teplotu
  • Do filtru nasypeme středně hrubě namletou kávu,60g/l vody
  • Do středu nalijeme malé množství vody o teplotě 92 - 94°C a necháme kávu „kvést“ 30 – 45 s.
  • Postupně nalijeme zbytek vody.
  • Vodu nalíváme od středu ke krajům krouživým pohybem, ideálně zalíváme k tomu určenou speciální konvičkou na vodu.
  • Nalívání by mělo trvat cca 3 minuty.
  • Poté sejmeme drpier za šálku či konvičky a můžeme kávu konzumovat.

 

Tip.: Víte, že existuje i mistrovství v přípravě kávy tímto způsobem? Pokud chcete být jako profesionál, můžete navštívit workshop v přípravě filtrované kávy.

Screenshot_4

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.