Aero press

KÁVY VHODNÉ NA TUTO PŘÍPRAVU:

Kávy se středně silným až silným tělem – Peru, Honduras, Guatemala, Colombia, Costa Rica, Ethiopia

Aero press je poměrně novinkou v přípravě kávy, stává se však stále více populární nejen díky jeho líbivému designu, ale i různorodosti přípravy.

Základním principem je vyvinutí tlaku na píst, kdy po celou dobu extrakce je káva v kontaktu s vodou. Takto připravená káva má příjemnou vyrovnanou chuť.

 

Návod na přípravu:

  1. Z válce Aero Pressu nejprve vyndáme píst a vyšroubujeme spodní víčko.
  2. Do víčka nasadíme filtr a zašroubujeme.
  3. Nasadíme píst a válec na sebe tak, abychom do vrchní části nasypaly kávu a nalili vodu.
  4. Do přístroje nasypeme tolik odměrek jemně mleté kávy, kolik budeme připravovat šálků.
  5. Do válce pomalu nalijeme horkou vodu a to k číslu, které označuje počet šálků.
  6. Teplota vody by měla být 80°C pro tmavě pražené kávy, 85°C pro středně pražené kávy.
  7. Poté promícháme přiloženým míchátkem cca 10 vteřin.
  8. Nasadíme papírový filtr a překlopíme na hrnek či konvičku.
  9. Pomalu stlačujeme dolů cca po půl centimetru a vytvořený tlak udržujeme asi 25 vteřin.
  10. Nedotlačujeme až úplně ke kávě, ale cca 1cm před ní.
  11. Sundáme aero press a káva je hotova.

Screenshot_3

 

 

Záznamy nebyly nalezeny...

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.