100% Arabika

Arabiku řadíme mezi jedny z nejkvalitnějších káv. Jejich rozmanitost je opravdu veliká. Od sladké oříškovo-čokoládové chuti, přes silněji zemitou až po výrazně acidní kávy. Vždy záleží na daném druhu a pražení kávy.

 
85
759185759

Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem

     
  • Skladem

    Metoda zpracování:  mokrá

    Nadmořská výška:  1500 - 1700 m.n.n.

    Oblast pěstování: La Paz ,Marcala

    Vysoká nadmořská výška, vulkanické podloží, mírné klima a pravidelné období sucha dodávají kávě osobitou chuť. Tato odrůda se vyznačuje střední kyselostí a ovocnou chutí, čistým středně silným nugátovým tělem s vůní po marcipánu a dlouho přetrvávající dochutí s patrným nádechem brusinek ostružin a černého bezu.


    od 85 Kč
  • Skladem

    Metoda zpracování:  polopromytá

    Nadmořská výška:  600 – 1100 m.n.m.

    Oblast pěstování:  São Paulo

    Velmi kvalitní odrůda Coffee Arabica z Brazílie. Vyniká bohatou chutí s oříškovými tóny a čokoládovou vůní. Brazílie Santos je perfektní do espressa díky své sladkosti, nízké aciditě a perfektní produkci cremy. Potěší i milovníky alternativních způsobů přípravy.


    od 86 Kč
  • Skladem

    Metoda zpracování:  mokrá

    Nadmořská výška 1500 – 2000 m n. m.

    Oblast pěstování: region Antioquia, Medellin

    Do Kolumbie přišla káva z Venezuely ve druhé polovině 18. století. Kávovníku se na Kolumbijských pohořích zvaných Cordillery skvěle daří a dnes zde roste asi 12% světové produkce kávy, což ji dělá druhou největší producentskou zemí kávy Arabika .Chuť i aroma jsou velmi výrazné, s plným tělem a vyváženou kyselostí.



    od 88 Kč
  •  
  • Skladem

    Metoda zpracování:  mokrá

    Nadmořská výška: 1500 – 1900 m.n.m.

    Oblast pěstování: Andy

    Jedinečná chuť kávy z Peru je intenzivní s neznatelnou kyselostí. Sladká, příjemně svěží s jemnější aciditou, delikátním aroma a jedinečnou čokoládovou dochutí. Celkově velice příjemná a vyvážená káva.


    od 123 Kč
  • Skladem

    Metoda zpracování: mokrá

    Nadmořská výška:  1200-1800 m n. m..

    Oblast pěstování: Los Santos, Tarazzu

    Tato káva má klasickou chuť Kostariky, kde je z počátku cítit citrusová a květinová chuť, následně přecházející v čokoládu s nádechem pražených mandlí. Kostarická káva má kořeněné aroma, vyváženou kyselost a bohatou, ušlechtilou chuť.


    od 131 Kč
  • Skladem

    Silné medové tělo, tóny mandlí, vanilky a hnědého cukru.

    Metoda zpracování: mokrá

    Nadmořská výška: 1500 - 1800 m.n.m

    Oblast pěstování: Huehuetenango

     

    Oblast Huehuetenango je jednou z nejlepších oblastí v Guatemale pro pěstování kávy. Specifické geografické podmínky dávají vzniknout skvělé kvalitě kávovníkových zrn. Káva s jemnou sladkou kyselostí, výrazným medovým tělem s dochutí mandlí, vanilky a hnědého cukru. Potěší všechny milovníky výrazného espressa s bohatou creamou i znalce alternativních příprav, kde se její chutě krásně rozlinou.


    od 134 Kč
  •  
  • Skladem

    Střední tělo, sladké tóny

    Metoda zpracování: mokrá, CO2
    Nadmořská výška: 1300 - 1700 m.n.m.
    Oblast pěstování: Medelin

     


    od 149 Kč
  • Skladem

    Střední tělo, květinovo-ovocné tóny

    Metoda zpracování: suchá

    Nadmořská výška: 1800 - 2100 m.n.m.

    Oblast pěstování: Idido, Yirgacheffe

     

    Tato ethiopská káva původemz oblasti Yirgacheffe je typciská svým květinovým aromatem s tóny citrusů, broskví,meruněk a žlutého melounu s jemným dozvukem medu. Jde o delikátní, vysoce hodnocenou kávu.


    od 154 Kč

Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.